Afspraak of vragen? | 06 - 52427336 | melissa@oefentherapiesmit.nl

Wat is Oefentherapie? 

 

Oefentherapie, ook wel Oefentherapie Cesar / Mensendieck genoemd, is een behandelmethode om zorg te bieden wanneer je klachten hebt op het gebied van houding en beweging. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te verminderen en te voorkomen. Er is veel aandacht voor bewustwording van hoe je beweegt. Daarmee wordt er ook gewerkt aan preventie, om de klachten in de toekomst te voorkomen. Je leert dus anders en beter bewegen en krijgt oefeningen die gemakkelijk in het dagelijks leven toe kunnen worden gepast. Een goede uitleg over de oorzaak is van belang om inzicht te krijgen over je klachten. Zo wordt je de pijn de baas. 

 

Naast dat er aandacht is voor de bewustwording van hoe je beweegt, wordt er ook gekeken naar de voorwaarden voor bewegen. Zo wordt er bijvoorbeeld naar de stand van het bekken, de beweeglijkheid van de rug en spierspanning gekeken. Hierin worden er soms ook mobiliserende/ manuele technieken toegepast. 

 

Veelal ontstaan klachten aan het bewegingsapparaat indien het lichaam uit balans is geraakt. Dat kan veroorzaakt worden door een dagelijks inefficiënt houdings- en bewegingspatroon bijvoorbeeld door eenzijdige of zware belasting thuis of op het werk. Daarnaast kan het lichaam ook door spanning, een aandoening, slaapproblemen, een zwangerschap of een verandering in je dagelijks leven/ bewegen uit balans zijn geraakt waardoor klachten ontstaan. 

 

 

 

"Door Oefentherapie Cesar weet ik nu hoe ik met mijn nekklachten om moet gaan, welke oefeningen ik kan doen om mijn lichaam sterker te krijgen en daarbij hoe ik mijn houding aan moet passen om ervoor te zorgen dat de nekklachten niet ineens terugkeren. Dankjewel Carlijn!” – man, 62 jaar, nekklachten.

Hoevelaken
Hogebrinkerweg 15a

3871KM Hoevelaken

Leersum
Meester Bosweg 14

3956XH Leersum

Amerongen
Koenestraat 1a
3958 XD Amerongen