Afspraak of vragen? | 06 - 52427336 | melissa@oefentherapiesmit.nl

Clientervaringen


“Melissa heeft mij nu voor de 2e keer begeleid tijdens de zwangerschap en beide keren zijn de klachten binnen korte tijd verminderd/ verdwenen. Mocht ik nog een 3e keer zwanger raken en weer dezelfde klachten hebben, bel ik haar zeker weer.”

“De therapie heeft veel meer effect gehad dan ik van tevoren had gedacht! Nooit gedacht dat ik van mijn slijmbeursontsteking in mijn heup af zou komen na 2 jaar er mee rond te hebben gelopen. Dankzij de deskundigheid tijdens de behandelingen kan ik nu eindelijk weer normaal op mijn zij slapen, zonder wakker te worden van de pijn. Ik kan nu ook weer lange wandelingen maken. Ik ben zeer tevreden en raad Melissa zeker aan.”

“Melissa heeft ervoor gezorgd dat de laatste 9 weken van mijn zwangerschap een stuk draaglijker waren! De behandelingen gaven veel verlichting rond mijn bekken, waardoor ik de laatste loodjes beter doorgekomen ben.”

“Ik ben erg blij dat de huisarts mij naar Oefentherapie Cesar had doorverwezen, want ik ben nu pijnvrij! Ik ben dus goed geholpen en wanneer ik nog klachten ervaarde, kon ik contact opnemen. ”

“De therapie vond ik super! Ik ben anders naar mijn houding gaan kijken, bijvoorbeeld hoe ik sta, zit enz. De oefeningen waren makkelijk te onthouden en goed uit te voeren. Het prettige is dat ik hierdoor mijn dagelijkse activiteiten kon blijven uitvoeren.”

“Er wordt altijd gevraagd hoe het gaat en hierop wordt de behandeling aangepast. Er is genoeg ruimte om aan te geven waar er problemen worden ervaren bij de oefeningen en houdingsaanpassingen. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen en heb veel geleerd over mijn houding en mijn herniaklachten zijn bijna niet meer aanwezig.”

“Bedankt Melissa voor de zeer goede begeleiding en luisterend oor, dit had ik nodig. De fijne behandelingen hebben mij erg geholpen om mij om te leren gaan met mijn chronische klachten!”

“Deskundig advies, makkelijk bereikbaar, meelevend.”

“Het behandeltraject was heel fijn vooral omdat er goed afgestemd werd op de situatie (thuis) en wat daarin haalbaar is, ga zo door!”

“Geweldige therapeute die je precies aangeeft wat je moet gaan doen. Het effect daarvan is dat het beter gaat.TOP!!!”

Bekkenpijn / Lage Rugpijn/ Pijn in SI-gewricht

Het bekken vormt een centraal punt in ons lichaam. Het is de basis van de rug en tegelijkertijd beschermt het de organen die in de buikholte liggen. Het vormt hierin een ring, welke bestaat uit botten, gewrichten, banden en spieren. En dit geheel speelt een belangrijke rol bij het overbrengen van krachten. Pijnklachten rondom het bekken kunnen daarom behoorlijk hinderlijk zijn tijdens de dagelijkse bezigheden.

 

Hoe herken je bekkenpijn?
Bekkenpijn kun je op verschillende plekken ervaren rond de 'bot-delen' van het bekken, zoals; de SI-gewrichten (rond de kuiltjes boven de billen), het schaambeen, de zitbeenknobbels en het stuitje.
Ook kun je last hebben van pijnlijke of zwakke spieren rondom het bekken, zoals de bilspieren, heupspieren, liesspieren, rugspieren en/of bekkenbodemspieren. Daarnaast kan er ook een uitstralende pijn aanwezig zijn naar de buik, de lies, de bil of naar de benen. Bekkenpijn gaat soms ook samen met een verstoorde bekkenbodemfunctie. Dit zorgt voor problemen bij plassen, ontlasten of vrijen. 

Vaak voel je bekkenpijn bij het starten van bewegingen. Verder kun je de pijn opmerken bij bijvoorbeeld; opstaan uit een stoel, lang in dezelfde houding zitten of staan, omdraaien in bed, lopen, traplopen, in en uit de auto stappen en zware activiteiten als stofzuigen en tillen. 

 

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap:
Tijdens de zwangerschap wordt o.a. het bekken beweeglijker (mobieler) onder invloed van het zwangerschapshormoon relaxine. Dit is een heel natuurlijk en nuttig mechanisme om de geboorte te vergemakkelijken. Niet elke zwangere vrouw ondervindt hier hinder van. Echter in combinatie met verkeerde houdingen en bewegingen en het (tijdelijk) niet kunnen aanspannen van bepaalde spieren kan dit een blokkering van (vaak) één SI-gewricht veroorzaken, waardoor pijnklachten in de onderrug, het bekkengebied, de schaamstreek, het stuitje, de heupen, de billen en benen kunnen ontstaan.

 

Bekkenoefentherapie:
Oefentherapie Cesar bij bekkenpijn (vroeger vaak ook benoemd als bekkeninstabiliteit) is bedoeld voor mensen met klachten als gevolg van functiestoornissen van de bekkenring (SI-gewrichten, lage rug en heupen). Bekkenpijn ontstaat vaak tijdens de zwangerschap of (soms) tijdens de bevalling. Hoewel het ook door een ongeval of sportblessure kan ontstaan. Niet alleen vrouwen kunnen hier last van hebben. Bekkenpijn komt ook voor bij mannen.

Tijdens de behandelingen wordt er vaak gebruik gemaakt van de de behandelmethode van Cecile Röst. Vaak zijn enkele therapiesessies al voldoende voor een optimaal resultaat. In dit filmpje kun je een indruk krijgen van de behandeling door een bekkenoefentherapeut.

Tijdens de zwangerschap en de eerste zes weken na de bevalling bestaat de behandeling uit het herstel van symmetrie in beide SI-gewrichten en stabiliseren, naast het naleven van de gegeven leefregels en adviezen voor het dagelijks leven, lichte oefentherapie gericht op het verbeteren van het bewegingsgevoel en de bewustwording, ontspannen en versterken van bekkenbodem. Ook versterking van de schuine en dwarse buikspieren, bilspieren en rugspieren, het leren omgaan met de klachten en zo nodig het dragen van een bekkenband komen aan de orde. Na de bevalling wordt de oefentherapie geïntensiveerd en meer gericht op het hervatten van dagelijkse bezigheden (ook bijv. Houdingen bij het verzorgen van de baby) en sport.

 

 

 

Hoevelaken
Verloskundigen Aandelaak
Hogebrinkerweg 15a
3871 KM Hoevelaken

 

Leersum
Paramedisch Centrum Helix
Meester Bosweg 14
3956 XH Leersum

 

Amerongen
Oefentherapie Cesar
Koenestraat 1a
3958 XD Amerongen

Contactgegevens

Telefoon: 06-52427336
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

CORONA informatie vanuit de praktijk


Wij vragen iedereen in behandelkamers, de gangen en de wachtkamers om een mondkapje te dragen. Deze graag zelf meenemen.
Daarnaast willen wij u erop attenderen dat wanneer u een afspraak heeft op de praktijk en op het moment zelf (of kort daarvoor) last heeft (gehad) van hoesten, niezen, verkoudheidsklachten, koorts, keelpijn, dit aan ons te melden.
In dit geval zal de afspraak verplaatst worden.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen, neem contact op met Melissa op 06-52427336

“Deskundig advies, makkelijk bereikbaar, meelevend.”

Hoevelaken
Hogebrinkerweg 15a

3871KM Hoevelaken

Leersum
Meester Bosweg 14

3956XH Leersum

Amerongen
Koenestraat 1a
3958 XD Amerongen